Social Icons

Featured Posts

Tuesday, 2 September 2014

Promosi Berganda ?????

Assalamualaikum wbt

Hari ni dah 2 September 2014. Dah dua hari rupanya kita di bulan 9 ni. Nak tahu tak apa yang best sangat bulan ni? Pada bulan september ni Shaklee ada buat promosi berganda. Pertama kali dalam sejarah tau. Selama setahun lebih jadi ahli shaklee ni tak pernah lagi Shaklee buat promosi berganda ni. You all sangat beruntung tau. Mana taknya kali ni promosi untuk ibu beserta anak sekali.

Pertamanya Promosi Collagen Powder.. Beli 6 percuma 1.Memang menjimatkan..
 


Keduanya Promosi Meal Shakes beli 3 percuma 1.Lagi menjimatkan..



 Jom kita tengok apa kelebihan Kollagen powder ni

APA ITU KOLAGEN?
  • Tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.
  • Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen.
  • Kolagen melindungi organ, peut, hati, jantung, paru-paru, saluran darah, sel otak dan lain-lain.
  • Kornia juga adalah kolagen.
  • 80% daripada tulang adalah kolagen.
  • Kolagen penting dalam kesihatan dan kecantikan dengan mengekalkan badan yang muda, anti-penuaan, mencegah penyakit dan menjaga kesihatan badan.
TANDA-TANDA KEHILANGAN KOLAGEN
  • Garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata (eyes bag), penglihatan kabur.
  • Gusi yang tidak sihat.
  • Garis halus kelihatan pada leher.
  • Payudara dan punggung kendur.
  • Kuku senang pecah, pudar dan kekuningan.
  • Rambut menjadi kering dan bercabang di hujung.
  • Liang roma menjadi lebih besar, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan.
  • Kulit hilang keanjalan, lebih kering, kelihatan tua dari umur sebenar, organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan.
  • Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakitt sendi.
KOLAGEN DARIPADA SISIK IKAN MERAH - Sumber Kolagen Terbaik
  • Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m, dibawah keadaan lautan yang bertekanan tinggi, adalah mustahil bagi ikan biasa untuk hidup.
  • Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 pounds, bertelur dan hisup dengan bebas di dalam lautan dalam - menjadikan ia sumber kolagen terbaik (mengekalkan kelembapan kulit)  dan elastik (mengekalkan keanjalan kulit - boleh melantun apabila dicubit).
  • Kepaduan sel yang sangat tinggi.
  • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan.
  • Jisim molekul yang sangat rendah - menyerap dengan mudah dan berkesan di dalam badan kita.
SHAKLEE Collagen Powder mengandungi 7 ramuan aktif bagi meningkatkan keberkesanan!
  1. Keanjalan - menyokong pembentukan tisu penyambung
  • Ekstrak Kulit kerangan laut - Mengandungi glukosamine, sebagai pelincir bagi sendi, menghidrat mata dan melegakan ketidakselesaan mata.
  • Lactobacillus Acidophilus - Meningkatkan penyerapan kolagen.

     2.  Penghidaratan - menyokong penghasilan kolagen dan asid hialuronik
  • Ekstrak Biji Camellia Japonica - mengandungi asid oleik dan isoflavon juga membekalkan nutrisi dan penghidratan.
  • Ekstrak Pfaffia - merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon dan meningkatkan tenaga batin. Juga meningkatkan tenaga dan prestasi. 


     3.  Antioksidan - bekalkan nutrisi untuk penghasilan kolagen dan melawan radikal bebas
  • Vitamin C - menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit.
  • Vitamin B2, B6 - membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen dalam sel tubuh.
KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER

  • Anti penuaan - mengurangkan kedutan dan liang roma.
  • Melembap - melembap dan mengurangkan kekeringan kulit.
  • Mencerah - mencerahkan pigmentasi dan jeragat.
  • Menegang - menegangkan payudara dan pinggul.
  • Menyubur - menyuburkan rambut, kulit, kuku
  • Meningkatkan Pergerakan - Badan lebih bertenaga dan aktif.
  • Mengembalikan Keanjalan - Kulit lebih muda bermaya.


 Wakil Pengedar Shaklee Anda
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna

Tuesday, 1 July 2014

Promosi Vivix kembali Lagi

Assalamualaikum  wbt

Promosi Vivix kini kembali lagi!!!!!!!!
 Walaupun poster tahun lepas.Tapi promosinya tetap sama..Beli 6 Percuma 1..Siap dapat keahlian free lagi dan juga terus dapat cash bonus...Apa tunggu lagi..Cepat rebut sebelum terlambat..


Apa itu vivix??

Revolusi terbaru daripada Shaklee
- Minuman campuran botani VIVIX merupakan revolusi terbaru didalam pemakanan polifenol
-VIVIX mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan antip
penuaan sel.
-Dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee Syarikat No 1 supplemen makanan.


4 MEKANISMA PENUAAN PADA TAHAP SELULAR
Didalam kajian makmal, ramuan VIVIX telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisma utama penuaan pada tahap selular:
1. Melindungi dan membaiki DNA
2. Memberi impak positif kpd pengawalan genetik
3. Menggalakkan biogenesis mitokondria
4. Melambatkan pembentukan protein AGE (Advanced Glycation End Products)

Juga menolong membantu menjaga/memelihara:
-Kesihatan jantung
-kesihatan otak
-kesihatan sistem imun
-kesihatan sendi
-perlindungan antioksidan
-peningkatan tenaga pada tahap selular

KELEBIHAN
1. All-in-one Khasiat semua vitamin dlm satu
2. Dalam bentuk cecair, sesuai bagi mereka yang susah menelan tablet


Pastu ramuan yang ada dalam VIVIX nie memanglah semulajadi dan terbaik dari ladang tau......fungsinya.....jom tengok jom....
1. ANGGUR MUSCADINE - kaya dengan resveratrol yng mempunyai kuasa antioksida 40 kali ganda dari anggur biasa.  Resveratrol nie adalah agen anti-penuaan yang paling kuat dan semulajadi.....
2. MUSCADINE GRAPE - mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia yang penyebab kanser,anti-virus dan anti-bakteria...
3. PURPLE CARROT - mengurangkan risiko penyakit koronari jantung....
4. ELDERBERRY - mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan jantung. dapat kurangkan stress,memperbaiki penglihatan dan penghadaman.....
5. Untuk slip disc pun boleh. 
6. Selain itu terdapat pelanggan yang berhenti merokok menggunakan vivix ni.. 

 Wakil Pengedar Shaklee Anda
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna

Monday, 9 June 2014

Khasiat Vitamin E Shaklee

Assalamualaikum Wbt

Tahukah anda  untuk mendapatkan khasiat 400IU Vitamin E ( bersamaan dengan sebiji capsule Vitamin E Shaklee) anda perlu makan:
1 kilogram gandum
500ml minyak safflower
8kg badam
500g badam
Inilah khasiat-khasiat yang terkandung dalam sebiji kapsul Vitamin E Complex Shaklee.

Ada juga yang membezakan antara Vitamin E yang berada di pasaran, dengan Vitamin E Complex Shaklee.

   Vitamin E Shaklee di peribuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yg kaya dgn vitamin E, d-alpha tocopherol yg aktif diekstrak secara fisiologi dan digabung dgn 8 jenis vitamin E (alpha,beta,gama,delta).I
anya adalah vitamin E yg paling lengkap dipasaran. Mengandungi 10mg selenium semualjadi yg membantu tubuh kita menyerap vitamin E,memelihara membran sel-sel,sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya  penyahtoksik semulajadi logam berat sepertt raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Sila baca label Vitamin E anda di rumah anda jika bukan jenama Shaklee adakah nama saintifiknya  d-alpha tocopherol ? Jika di awal pangkal bukan huruf 'd' berhati-hatilah kerana ia mungkin vitamin sintetik.

[Jadi berhati-hati apabila memilih vitamin dan lihat label, biasanya ia dilabelkan dengan huru "l" bagi vitamin sintetik yang membahayakan tubuh badan, berbanding huruf "d" bagi  vitamin semulajadi.]


KHASIAT VITAMIN E

-Menjadikan anda tampak lebih muda, melindungi kulit daripada sinaran UV, kedutan dan jeragat  dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas serta pencemaran alam sekitar.
-Melindungi paru-paru dari pencemaran udara.
-Meningkatkan imuniti tubuh badan dengan menguatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.
-Meningkatkan libido ( menghangatkan semula hubungan suami isteri)
-Anti oksidan.
-Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
-Melegakan kesakitan arthritis dan inflamasi sendi.
-Mengurangkan risiko kanser prostat bagi lelaki.
-Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
-Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
-Menyelesaikan masalah kelesuan.
-Mengurangkan risiko parut yang besar.
-Merendahkan kadar kolesterol.
-Membantu mencegah kanser.
-Merendahkan risiko katarak.
-Sesuai utk semua golongan usia : remaja, ibu menyusu,semasa berpantang,suami isteri, warga emas

Untuk Para Suami yang mempunyai Masalah "Low Count Sperm"
~ Tambahan Selenium yang terdapat dalam vitamin E Complex Shaklee boleh meningkatkan kualiti air mani & mmpunyai kesan bermanfaat dan perlindungan,terutamanya pada motilitas sperma.


Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.



 Wakil Pengedar Shaklee Anda
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna
 
 
Blogger Templates