Social Icons

Wednesday, 12 February 2014

ESP Shaklee untuk Kurus

Assalamualaikum wbt

ESP atau Energizing soy protein nama lama atau Isolated Soy Protein antara HOT product di Shaklee.Mana taknya,terlalu banyak kebaikannya.Menjadi rebutanramai kat luar sana.  Pisang goreng pun kalah tau.

ESP merupakan minuman protein yang mempunyai 1001 khasiat. Bukan hanya untuk menurunkan berat tetapi untuk kulit cantik, kekal bertenaga, milk booster bagi ibu menyusu  dan banyak lagi.

Selain itu, ESP juga boleh turunkan kadar kolestrol, anjalkan payudara kalau nak tahu ye. Beli 1 product je sudah merangkumi semua aspek. 

Harga ESP yang MURAH hanya RM150 untuk 1 canister yang besar. Malahan tahan 1-2 bulan tau.Jimat bukan? Tak seperti sesetengah product RM150 untuk 1 minggu je. sebulan mahu beribu. Itu pun kalau berkesan la. 

ESP bukan sekadar untuk minum sahaja malah boleh dibuat masker. 2 in 1. Sangat JIMAT dan HEBAT kan :)

 Antara kebaikan ESP Shaklee :
Banyakkan kebaikannya.Memang menguntungkan



Testimonial ESP : Kurangkan Berat Badan

Esp...:)
Best...mengenyangkan...sgt sesuai utk yg nk kawal berat badan dan nk turunkan berat badan...


Atikah Asmawi "Pas minum ESP selama 4 bln nie lah hasilnya dari 68kg skg dh 48kg...ESP mmg best"


Testimonial ESP : susu banyak meriah




Untuk harga lagi MENARIK serta konsultasi PERCUMA  hubungi Ummi sekarang. Anda pasti puas hati! :)

Wakil Pengedar Shaklee Anda
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna

Tuesday, 11 February 2014

Antara Tips2 untuk Mudahkan Bersalin

                                                             Assalamualaikum wbt

Hari ni Ummi nak kongsikan tentang tips untuk memudahkan bersalin serta set berpantang Shaklee..Antara tips-tips tersebut adalah :
  • 2 minggu sebelum due, amalkan makan telur separuh masak untuk beri tenaga
  • Bila sakit nk bersalin, makan sebiji telur mentah.
  • Minum milo yang dibancuh dengan 2-3 sudu margerin supaya laluan cepat terbuka
  • Rebus epal hijau pastu makan time tgh sakit contraction
  • Amalkan membaca surah maryam untuk memudahkan bersalin
  • Time kat labour room, banyakkan membaca al-fatihah dan doa nabi Yunus serta sebut "Ya Fattah" berulang kali untuk mengurangkan rasa sakit bersalin
  • Amalkan minum air kelapa hujung2 nk bersalin. (ni mmg aku amalkan jugak, nanti baby lahir kulitnya bersih je)
  • Makan kurma dalam bilangan ganjil
  • Banyakkan berjalan, naik tangga ke... Exercise sebelum deliver baby
  • Amalkan makan sayur bendi, sebab orang cakap bendi berlendir so senang lahirkan baby
  • Untuk exercise, duduk bersila dan temukan kedua tapak kaki, pegang jari2 kaki and tolakkan kedua tapak kaki ke arah vagina.
  • Masa proses meneran, baring sambil kaki/ betis rapat ke peha dengan tangan memegang buku lali untuk elakkan vagina terkoyak banyak. Jangan angkat punggung semasa meneran sb nt koyak teruk (aku mmg failed nak pegang buku lali. Peha besar sgt...so pegang je la besi palang katil tu)
  • Amaklan menyapu minyak zaitun di sekeliling faraj bagi melembutkan bahagian tersebut
  • Semasa contraction, tarik nafas melalui hidung dan hembuskan melalui mulut. Bila sakit semakin kuar, tarik nafas dan lepaskan cepat2
  • Amalkan baca "Ya Khaliq, Ya Barri, Ya Musawwir" sebanyak 21 kali dan hembuskan dalam segelas air
  • Kerapkan bersama suami supaya laluan senang terbuka start kandungan 37 minggu
  • Minum air Selusuh. Lebih baik kalu dibuat sendiri oleh suami.. Berkat kata orang

***************************************************************************************************************
 "Tuhanku, permudahkanlah dan jangan Kau sukarkan kerana Engkaulah yang maha memudahkan, segala yang susah adalah mudah bagiMu, Ya Allah, sempurnakanlah dengan kebaikan, dengan rahmatMu, ya Arhamar Rahimin".


Kenapa set bersalin Shaklee? Apa kelebihannya?
Set bersalin Shaklee telah terbukti berkean oleh ramai penggunanya. Yang pertama disebabkan penghasilannya 100% daripada bahan semulajadi. Yang kedua, ia berperanan dalam merawat sistem badan kita yang berfungsi kurang baik dengan menyalurkan segala vitamin dan mineral yang diperlukan badan.

Vitalea adalah multivitamin yang mampu meningkatan imunisasi badan anda. Ia mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh ibu hamil. Dengan itu, ibu hamil akan sentiasa sihat bertenaga.

B-complex with asid folic berperanan dalam mengawal stress dan memberi tenaga kepada ibu hamil dan ibu yang ingin bersalin. Ia juga berperanan meningkatkan kadar hemoglobin dalam darah. Ia turut memudahkan proses kelahiran bayi serta mengelakkan ibu mengalami anemia.

Zink berfungsi untuk menyembuhkan luka bersalin dengan cepat dengan merawat sel kulit dan mencantum semula koyakkan tersebut. Ia juga berperanan dalam membentuk kulit bayi menjadi halus dan gebu.

Lecithin penting untuk pertumbuhan otak bayi. Ia juga sesuai untuk ibu bersalin yang ingin kurus kerana lecithin berperanan dalam membakar lemak dan kolesterol agar anda kelihatan langsing selepas bersalin. Ia sangat popular dalam kalangan ibu berpantang yang ingin menurunkan berat badan mereka.

Ramai pengguna yang telah berpuas hati dengan set bersalin Shaklee ini. Jadi, apa tunggu lagi? Jom dapatkan set bersalin Shaklee ini sekarang!


Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna


Monday, 10 February 2014

Amalkan Vitamin Shaklee,Tetapi Tidak Berkesan?

Assalamualaikum Wbt

Selalu kita dengar pasal makan vitamin macam-macam tapi tak berkesan.Mungkin anda pun pernah dengar pasal ni.Semua yang makan vitamin pastinya berharap lepas kita makan vitamin akan mendapat hasil/kesan yang kita nak. Seperti Makan set kurus jadi kurus, makan set sendi, lutut dan sendi jadi baik, Makan vitalea dan vitamin b terus jadi cergas. Tapi tak semua orang dapat kesan seperti yang diinginkan. Ada yang makan berbotol-botol, tapi tak berkesan pun,ada yang baru makan 1 botol tapi dah berkesan.

Saya yakin ramai yang tahu tentang istiqamah… istiqamah bermaksud amalan yang dilakukan secara sedikit tetapi berterusan even dalam mendapatkan kesan hasil dari pengambilan supplement, kita disarankan makan secara konsisten selama 3 bulan untuk benar-benar mendapatkan keserasian ditambah sel kita hidup antara 90-120 hari.

Disebabkan pengambilan yang tidak konsisten,ada segelintir yang mengamalkan vitamin  merasakan mereka tidak mendapat apa-apa manfaat dari pengambilan vitamin atau supplement mereka. Hal ini disebabkan oleh beberapa faktor iaitu :

1. Kurangkan pengambilan kafein dalam diet harian.

Tahukah anda pengambilan kafien boleh merosakkan vitamin yang sedia ada dalam badan? Maka pengambilan minum yang berkafien yang tinggi secara berterusan boleh membazirkan vitamin yang kita amalkan selama ini. Maka kita tidak akan mendapat kesan seperti yang diharapkan sama sekali disebabkan vitamin rosak disebabkan pengambilan kafien secara berterusan.

2. Elakkan pengambilan vitamin bersama ubat.

Sekiranya anda dalam pemantauan doktor atas masalah kesihatan, elakkan mengambil ubat secara serentak dengan pengambilan vitamin kerana ini hanya akan menyebabkan darah bercelaru dan tidak dapat menyerap vitamin dengan baik. Cuba sediakan jadual, sekiranya selepas makan pagi anda mengambil ubat doktor maka anda boleh amalkan vitamin pada waktu tengahari atau malam. Namun sekiranya anda perlu makan ubat secara berturutan, pagi dan petang, maka amalkan vitamin selepas 1-2 jam selepas pengambilan ubat doktor.

3. Elakkan makan vitamin secara banyak sekaligus pada satu masa.

Apabila kita makan semua vitamin secara sekaligus, ini meningkatkan kepekatan darah kita hanya pada masa-masa tertentu. Ramai yang suka amalkan ini apabila waktu hendak tidur sedangkan pada masa selepas itu kita akan kurang minum air. Maka cuba agih-agihkan pengambilan vitamin anda mengikut kesesuaian dan keperluan anda agar kepekatan darah tidak meningkat secara mendadak pada satu satu masa. Ini juga membantu agar buah pinggang tidak terlalu dibebani pada satu satu masa tertentu sahaja.

 4. Pengambilan air kosong dipandang remeh.Ramai yang ada masalah untuk amalkan minum air masak kosong dan lebih suka yang bewarna dan berperisa. Air yang manis boleh meningkatkan kepekatan darah serta menyebabkan kegemukan.

Kita disarankan mengamalkan banyak minum air masak apabila mengamalkan pengambilan vitamin supaya penyerapan vitamin oleh tubuh berlaku dengan lebih baik.

Ia juga penting bagi mengurangkan kesan Healing Crisis. Apa itu Healing crisis? Sila klik SINI.


5. Pantang larang makan vitamin.

-Tahukah anda pengambilan multivitamin yang lengkap dengan zat besi (Vitalea) tidak boleh diambil bersama air susu/ ostematrix/ pil kalsium? Ini kerana ia akan mengganggu penyerapan zat besi itu sendiri.

-Tahukah anda vitamin E dan GLA Complex (kerana terdapat Vitamin E di dalam GLA Complex), tidak boleh diambil bersama alfalfa kerana alfalfa boleh mengganggu penyerapan vitamin E oleh tubuh badan manusia.


6. Pesakit-pesakit dan keadaan seperti berikut TIDAK BOLEH mengambil vitamin dan supplement seperti yang dinyatakan:
  • Pesakit SLE atau lupus : Alfalfa
  • Pesakit talasemia: Vitalea
  • Ibu Mengandung: Vitamin E, Alfalfa, GLA, Vivix, Cinch, Carotamax, Lecithin, Nutriferon (kecuali dengan saranan doktor). Vitamin2 yang tinggi antioksidan tidak digalakkan diambil di awal kandungan dikhuatiri si ibu akan mengalami risiko keguguran. Biasanya diawal kehamilan, imunisasi ibu memang rendah kerana hendak memberi laluan bayi membesar dalam rahim si ibu. Pengambilan vitamin yang meningkatkan antioksida boleh memberi risiko keguguran pada janin tadi. Maka, vitamin yang tidak boleh diambil seharusnya dihentikan sebaik sahaja mengetahui si ibu telah mengandung.

Ibu Menyusu: Cinch (disarankan diganti dgn ESP kerana kandungan kalori yg rendah dalam cinch tidak mencukupi utk keperluan kalori ibu2 menyusu) dan Vivix.

Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna
 
 

sumber: http://www.celikvitamin.com

Friday, 7 February 2014

Mahalnya daftar ahli Shaklee

Assalamualaikum wbt

Beberapa minggu lepas hani, kawan tempat kerja ummi bertanya pasal nak jadi ahli sebab sepupunya berminat nak jadi ahli.Apa yang diberitahu oleh Hani,sepupunya baru tamat belajar dan berminat nak jadi ahli Shaklee.Tapi masalahnya dia tak ada duit sebab nak daftar ahli Shaklee ni perlu modal banyak. Katanya dalam RMxxxx juga la.. Terkejut Ummi dengar. Pertama kali dengar nak jadi ahli Shaklee RMxxxx.Giler punya mahal. Seram sejuk je dengar. Haha..Lepas tu Ummi terangkan semula pada Hani pasal yuran keahlian nak jadi ahli ni. Hani pula terkejut dengar nak jadi ahli shaklee hanya RM65 je untuk seumur hidup.

Rupanya ramai lagi diluar sana yang tidak tahu yuran keahlian untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee.Jadi,di sini ummi terangkan serba sedikit pasal mudahnya menjadi ahli shaklee.


~yuran keahlian hanya RM65 + RM10 (postage).. yuran ni sekali sahaja seumur hidup.. 

~bonus setiap bulan even kalau hanya beli vitamin untuk makan sendiri berdasarkan UV(point) yang dikumpul setiap bulan.. bonus dari 2 angka sehingga 6 angka! kalau rajin buat, banyaklah dapat..  

~ tak memerlukan maksimum order.. kalau nak beli sebotol vitamin jer pun boleh.. yang penting dapat beli guna harga ahli yg jauh lebih murah! 

~tak perlu nak simpan stok banyak2.. customer order baru kita order.. jadi x ada masalah modal untuk menyimpan stok.. 

~order vitamin dengan Shaklee boleh dibuat melalui online.. online bermakna 24 jam dan 7 hari seminggu.. memang terbaik sangat2.. kalau ada masa lebih, boleh la beli direct dekat Shaklee..

~kalau nak gie kelas, depan komputer pun boleh, waktu malam2 pun boleh.. maklumlah, kelas untuk business ni 90% melalui online! 10% tu kalau ada gathering yang dikendalikan oleh team Shaklee.. gathering ni pulak x de paksaan untuk datang.. kalau ada kelapangan masa memang dialu-alukan..

~kalau nak virtual class pun, boleh angkut suami & anak2 sekali.. santai jer kelasnya.. santai2 tapi ilmu tetap dapat.. 

~kalau agak2 tak ada masa nak ke pejabat pos, Shaklee sendiri yang tolong poskan vitamin dekat pelanggan.. 

Jadi, kalau ada yang pernah amalkan Vitamin Shaklee ni, apa kata korang join jadi ahli.. banyak kebaikannya.. badan sihat plus poket pun sihat.. hehehe.. dapat jugaklah tolong cover perbelanjaan seharian kan.. sambil makan vitamin untuk diri sendiri pun dah boleh jana pendapatan!

Berminat untuk menjadi sebahagian daripada team "Unique" Shaklee Ummi? boleh hubungi Ummi untuk maklumat lanjut.. Ummi akan guide korang dari segi marketing, sharing info, consult customer & macam2 lagi yang hanya boleh dapat bila kita dah jadi ahli Shaklee..

"unique thing in your dream comes true"

Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna

Cara daftar ahli Shaklee

  Assalamualaikum wbt

Anda pengguna suplemen Shaklee? Keluarga anda pengguna suplemen Shaklee? Tapi tak pernah daftar ahli.Ini memang merugikan. Nak tahu kenapa rugi??? Meh sini ummi nak bagitau kat anda kenapa rugi kalau tak daftar ahli Shaklee.
 
Pertama sekali anda dapat beli dengan Harga Ahli - memang sangat menjimatkan kalau beli dengan harga ahli.

Keduanya anda dapat kumpul UV iaitu kumpul point - semakin banyak UV semakin besar jumlah bonus yang anda dapat.Bonus pula dalam bentuk Cash(RM).
 
Ketiganya anda boleh dapat Bonus dari Shaklee.Ada 3 jenis bonus iaitu:
  • Cash - Dibayar pada 15 hb setiap bulan mengikut jumlah UV yang anda kumpul.Lebih banyak UV lebih banyak bonus anda.
  • Car bonus - Ape?? Car bonus ni beerti anda beli kereta,Shaklee yang bayarkan.Memang best.
  • Conference - Pakej umrah / melancong samaada di dalam ataupun diluar negara. Semuanya ditanggung beres oleh Shaklee.
Keempat, selain dapat menggunakan suplemen Shaklee,anda juga dapat berniaga. Dengan berniaga anda dapat tambah pendapatan diri sendiri dan keluarga.Anda sihat,keluarga bahagia.Poket pun penuh..Hehe..



Anda nak daftar ahli Shaklee,tapi tak tahu mcm mana??
 
Meh sini nak citer.

Ada beberapa pilihan untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee :
  1. Satu - pendaftaran RM65 adalah seumur hidup. Kalau korang pegi HQ atau Branch Shaklee sendiri, memang harganya RM65 untuk pendaftaran. Kalau korang register online, Shaklee akan hantar kitbag Shaklee yang terkandung informasi dan penerangan mengenai keahlian, pemasaran & macam2 lagi berkaitan Shaklee dengan dikenakan charge RM10 sahaja.
  2. Kedua - Setiap pembelian bernilai 200 UV (UV ni adalah point) korang layak dapat FREE MEMBERSHIP. 200 UV ni dalam lingkungan RM650 dengan pembelian produk daripada Shaklee.
  3. Ketiga - Pembelian 2 botol Vivix layak dah membership secara PERCUMA. Vivix ni antara Vitamin yang paling HOT dalam rangkaian produk Shaklee.
  4. Keempat - Pembelian 3 kotak Collagen Powder pun layak untuk dapat Membership secara PERCUMA. Jangan tak tau yang Collagen ni antara produk kecantikan yang PALING LARIS setiap bulan dalam Shaklee.
  5. Kelima - Ummi. Boleh hubungi Ummi melalui:

Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna

Tuesday, 4 February 2014

Jom Tambah Pendapatan dengan Shaklee

Assalamualaikum wbt


Zaman serba canggih ni memang sesuatu yang kita semua impikan.Mana taknya kalau semuanya di hujung jari..Nak ape je ,semua oder je.Terus sampai depan pintu rumah.Memang memudahkan.Tak perlu keluar rumah..Tak perlu berpanas ataupun berhujang. Tapi, kenaikan harga barang menyebabkan kos sara hidup menjadi tinggi.Jadi nak bershopping di hujung jari pun tak boleh..Semuanya terbatas dek kenaikan kos sara hidup..Dengan gaji yang tak seberapa.Mana mungkin semua itu dikecapai. Tetapi!!!!


Dengan Shaklee segalanya mungkin!!!
Tak perlu risau pasal kenaikan harga barang.
Tak perlu risau pasal tak ada kerja.
Tak perlu risau pasal kesesakan lalulintas.
Nak bershopping di hujung jari hari-hari pun
boleh.Tak kira masa.Sebab.....

Shaklee menawarkan peluang untuk menambah pendapatan kepada semua yang berminat mendaftar sebagai ahli.



 Apa yang anda dapat sebagai ahli Shaklee ??

Shaklee menawarkan BONUS kepada mereka yang layak.

1)Ganjaran tunai (CASH)

  • Bonus peribadi sehingga 21%
  • Leadership bonus sehingga 6 level
  • Insentif Coordinator sehingga 1.5%

2)Program kereta (CAR)

  • Peluang mendapat insentif berupa wang tunai khas untuk pembayaran kereta

3)Percutian (CONVENTION)

  • Berpeluang menikmati percutian bertaraf 5 bintang yang ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee sama ada didalam/ luar negara termasuklah peluang untuk menunaikan umrah.

Kepada anda yang ingin memperbaiki taraf ekonomi keluarga dan mempunyai IMPIAN untuk BERJAYA dalam bisness, saya akan membantu anda.


Apa tunggu lagi? Jangan bertangguh…kerana mereka yang mahu BERJAYA adalah orang yang bertindak SEGERA! Sesiapa pun boleh mendaftar sebagai ahli tetapi dengan ilmu produk yang mencukupi dan teknik marketing super advanced, anda bakal membuat revolusi.
 


 
PM sekarang di :



Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna



Monday, 3 February 2014

Kenapa Vita-lea Shaklee Adalah Multivitamin Terbaik




Kenapa Vita-lea Shaklee Adalah Multivitamin Terbaik
Merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka dan lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.

- 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas
- 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang
- 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
- 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent
- 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat
- 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang
- 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang
- 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga






Kebaikan Multivitamin Vita-Lea Shaklee

 
Multivitamin terbaik Vita-Lea Shaklee juga menggunakan Sistem Penyerapan Bioaktif berpaten eksklusif untuk Shaklee untuk meningkatkan penyerapan asid folik iaitu nutrien penting untuk kesihatan keseluruhan sel.

Vita-Lea Shaklee menjalani 349 ujian kualiti yang paling ketat untuk menjamin keaslian dan keberkesanan produk.



Siapa Memerlukan Multivitamin
  • Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
  • Individu yang tidak lengkap diet hariannya
  • Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
  • Remaja yang sedang membesar
  • Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
  • Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
  • Individu yang menopous
  • Wanita yang baru bersalin

Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea. selain itu juga, ia adalah antara supplement terpenting untuk diet atau slim yang mana kalau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.

Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si bu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu-ibu kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.

Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut..kerana :-
* ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut
* peraiaran / laut yang telah tercemar
* tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya
* selain itu, ianya bukan mudah untuk didapati dan harga yang tidak menentu.


 Saya Ummi : Hanya yang terbaik dari Shaklee untuk anda.


   Wakil Pengedar Shaklee Anda :
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna
 
 
Blogger Templates