Social Icons

Tuesday, 2 September 2014

Promosi Berganda ?????

Assalamualaikum wbt

Hari ni dah 2 September 2014. Dah dua hari rupanya kita di bulan 9 ni. Nak tahu tak apa yang best sangat bulan ni? Pada bulan september ni Shaklee ada buat promosi berganda. Pertama kali dalam sejarah tau. Selama setahun lebih jadi ahli shaklee ni tak pernah lagi Shaklee buat promosi berganda ni. You all sangat beruntung tau. Mana taknya kali ni promosi untuk ibu beserta anak sekali.

Pertamanya Promosi Collagen Powder.. Beli 6 percuma 1.Memang menjimatkan..
 


Keduanya Promosi Meal Shakes beli 3 percuma 1.Lagi menjimatkan..



 Jom kita tengok apa kelebihan Kollagen powder ni

APA ITU KOLAGEN?
  • Tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.
  • Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen.
  • Kolagen melindungi organ, peut, hati, jantung, paru-paru, saluran darah, sel otak dan lain-lain.
  • Kornia juga adalah kolagen.
  • 80% daripada tulang adalah kolagen.
  • Kolagen penting dalam kesihatan dan kecantikan dengan mengekalkan badan yang muda, anti-penuaan, mencegah penyakit dan menjaga kesihatan badan.
TANDA-TANDA KEHILANGAN KOLAGEN
  • Garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata (eyes bag), penglihatan kabur.
  • Gusi yang tidak sihat.
  • Garis halus kelihatan pada leher.
  • Payudara dan punggung kendur.
  • Kuku senang pecah, pudar dan kekuningan.
  • Rambut menjadi kering dan bercabang di hujung.
  • Liang roma menjadi lebih besar, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan.
  • Kulit hilang keanjalan, lebih kering, kelihatan tua dari umur sebenar, organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan.
  • Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakitt sendi.
KOLAGEN DARIPADA SISIK IKAN MERAH - Sumber Kolagen Terbaik
  • Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m, dibawah keadaan lautan yang bertekanan tinggi, adalah mustahil bagi ikan biasa untuk hidup.
  • Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 pounds, bertelur dan hisup dengan bebas di dalam lautan dalam - menjadikan ia sumber kolagen terbaik (mengekalkan kelembapan kulit)  dan elastik (mengekalkan keanjalan kulit - boleh melantun apabila dicubit).
  • Kepaduan sel yang sangat tinggi.
  • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan.
  • Jisim molekul yang sangat rendah - menyerap dengan mudah dan berkesan di dalam badan kita.
SHAKLEE Collagen Powder mengandungi 7 ramuan aktif bagi meningkatkan keberkesanan!
  1. Keanjalan - menyokong pembentukan tisu penyambung
  • Ekstrak Kulit kerangan laut - Mengandungi glukosamine, sebagai pelincir bagi sendi, menghidrat mata dan melegakan ketidakselesaan mata.
  • Lactobacillus Acidophilus - Meningkatkan penyerapan kolagen.

     2.  Penghidaratan - menyokong penghasilan kolagen dan asid hialuronik
  • Ekstrak Biji Camellia Japonica - mengandungi asid oleik dan isoflavon juga membekalkan nutrisi dan penghidratan.
  • Ekstrak Pfaffia - merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon dan meningkatkan tenaga batin. Juga meningkatkan tenaga dan prestasi. 


     3.  Antioksidan - bekalkan nutrisi untuk penghasilan kolagen dan melawan radikal bebas
  • Vitamin C - menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit.
  • Vitamin B2, B6 - membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen dalam sel tubuh.
KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER

  • Anti penuaan - mengurangkan kedutan dan liang roma.
  • Melembap - melembap dan mengurangkan kekeringan kulit.
  • Mencerah - mencerahkan pigmentasi dan jeragat.
  • Menegang - menegangkan payudara dan pinggul.
  • Menyubur - menyuburkan rambut, kulit, kuku
  • Meningkatkan Pergerakan - Badan lebih bertenaga dan aktif.
  • Mengembalikan Keanjalan - Kulit lebih muda bermaya.


 Wakil Pengedar Shaklee Anda
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna

Tuesday, 1 July 2014

Promosi Vivix kembali Lagi

Assalamualaikum  wbt

Promosi Vivix kini kembali lagi!!!!!!!!
 Walaupun poster tahun lepas.Tapi promosinya tetap sama..Beli 6 Percuma 1..Siap dapat keahlian free lagi dan juga terus dapat cash bonus...Apa tunggu lagi..Cepat rebut sebelum terlambat..


Apa itu vivix??

Revolusi terbaru daripada Shaklee
- Minuman campuran botani VIVIX merupakan revolusi terbaru didalam pemakanan polifenol
-VIVIX mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan antip
penuaan sel.
-Dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee Syarikat No 1 supplemen makanan.


4 MEKANISMA PENUAAN PADA TAHAP SELULAR
Didalam kajian makmal, ramuan VIVIX telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisma utama penuaan pada tahap selular:
1. Melindungi dan membaiki DNA
2. Memberi impak positif kpd pengawalan genetik
3. Menggalakkan biogenesis mitokondria
4. Melambatkan pembentukan protein AGE (Advanced Glycation End Products)

Juga menolong membantu menjaga/memelihara:
-Kesihatan jantung
-kesihatan otak
-kesihatan sistem imun
-kesihatan sendi
-perlindungan antioksidan
-peningkatan tenaga pada tahap selular

KELEBIHAN
1. All-in-one Khasiat semua vitamin dlm satu
2. Dalam bentuk cecair, sesuai bagi mereka yang susah menelan tablet


Pastu ramuan yang ada dalam VIVIX nie memanglah semulajadi dan terbaik dari ladang tau......fungsinya.....jom tengok jom....
1. ANGGUR MUSCADINE - kaya dengan resveratrol yng mempunyai kuasa antioksida 40 kali ganda dari anggur biasa.  Resveratrol nie adalah agen anti-penuaan yang paling kuat dan semulajadi.....
2. MUSCADINE GRAPE - mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia yang penyebab kanser,anti-virus dan anti-bakteria...
3. PURPLE CARROT - mengurangkan risiko penyakit koronari jantung....
4. ELDERBERRY - mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan jantung. dapat kurangkan stress,memperbaiki penglihatan dan penghadaman.....
5. Untuk slip disc pun boleh. 
6. Selain itu terdapat pelanggan yang berhenti merokok menggunakan vivix ni.. 

 Wakil Pengedar Shaklee Anda
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna

Monday, 9 June 2014

Khasiat Vitamin E Shaklee

Assalamualaikum Wbt

Tahukah anda  untuk mendapatkan khasiat 400IU Vitamin E ( bersamaan dengan sebiji capsule Vitamin E Shaklee) anda perlu makan:
1 kilogram gandum
500ml minyak safflower
8kg badam
500g badam
Inilah khasiat-khasiat yang terkandung dalam sebiji kapsul Vitamin E Complex Shaklee.

Ada juga yang membezakan antara Vitamin E yang berada di pasaran, dengan Vitamin E Complex Shaklee.

   Vitamin E Shaklee di peribuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yg kaya dgn vitamin E, d-alpha tocopherol yg aktif diekstrak secara fisiologi dan digabung dgn 8 jenis vitamin E (alpha,beta,gama,delta).I
anya adalah vitamin E yg paling lengkap dipasaran. Mengandungi 10mg selenium semualjadi yg membantu tubuh kita menyerap vitamin E,memelihara membran sel-sel,sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya  penyahtoksik semulajadi logam berat sepertt raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Sila baca label Vitamin E anda di rumah anda jika bukan jenama Shaklee adakah nama saintifiknya  d-alpha tocopherol ? Jika di awal pangkal bukan huruf 'd' berhati-hatilah kerana ia mungkin vitamin sintetik.

[Jadi berhati-hati apabila memilih vitamin dan lihat label, biasanya ia dilabelkan dengan huru "l" bagi vitamin sintetik yang membahayakan tubuh badan, berbanding huruf "d" bagi  vitamin semulajadi.]


KHASIAT VITAMIN E

-Menjadikan anda tampak lebih muda, melindungi kulit daripada sinaran UV, kedutan dan jeragat  dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas serta pencemaran alam sekitar.
-Melindungi paru-paru dari pencemaran udara.
-Meningkatkan imuniti tubuh badan dengan menguatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.
-Meningkatkan libido ( menghangatkan semula hubungan suami isteri)
-Anti oksidan.
-Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
-Melegakan kesakitan arthritis dan inflamasi sendi.
-Mengurangkan risiko kanser prostat bagi lelaki.
-Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
-Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
-Menyelesaikan masalah kelesuan.
-Mengurangkan risiko parut yang besar.
-Merendahkan kadar kolesterol.
-Membantu mencegah kanser.
-Merendahkan risiko katarak.
-Sesuai utk semua golongan usia : remaja, ibu menyusu,semasa berpantang,suami isteri, warga emas

Untuk Para Suami yang mempunyai Masalah "Low Count Sperm"
~ Tambahan Selenium yang terdapat dalam vitamin E Complex Shaklee boleh meningkatkan kualiti air mani & mmpunyai kesan bermanfaat dan perlindungan,terutamanya pada motilitas sperma.


Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.



 Wakil Pengedar Shaklee Anda
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna

Monday, 5 May 2014

Promosi MealShake Shaklee kembali lagi!!!!!

Assalamualaikum wbt...

 Mesti ramai teruja mendengar kan.Mana tak nya.Selepas setahun promosi kini Promosi Mealshake shaklee ni kembali lagi..Untuk bujan Mei je tau..Jangan lambat-lambat pula.Nanti terlepas... Sape yang susah...Kita juga kan.. 

Jadi sementara masih promosi ni jom grab 2,3 canister..Buat stok sampai bulan puasa nanti..Bulanpuasa nanti yang pastinya Mighty 3 Gem..Ape tu??? Nanti kita citer ye..
Skrg ni kita citer pasal Mealshake..




6 fakta tentang Mealshake:

1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan. 


2. Pembekal Nutrien
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak. 


3.Terbaik Untuk Tumbesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung. 


4. Sebagai Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan. 


5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus. 


6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.
 


Antara kebaikan lain Mealshake ini ialah :

  • rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak 
  • sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • sesuai untuk seisi keluarga
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
  • menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
  • amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 
Banyakkan kebaikannya..Apa tunggu lagi..Jom grab 2,3 canister untuk kesihatan anak-anak & keluarga anda.
 
Untuk harga lagi MENARIK serta konsultasi PERCUMA  hubungi Ummi sekarang. Anda pasti puas hati! :)

Wakil Pengedar Shaklee Anda
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna
 

Sunday, 16 March 2014

Aku, Kau & ESP Shaklee

Assalamualaikum WBT

Seperti yang kita semua tahu, bulan Mac ni promosi ESP.. Item yang paling HOT antara suplemen Shaklee ni...Bulan lepas sebelum item promo diumumkan memang member ummi ada tanya bila nak promo ESP.."Kalau promo ESP bgtahu.."Diaorang ni memang macam dah tau je yang bulan Mac ni promo ESP..

Hehe...Impian menjadi nya bila ESP diumumkan sebagai item Promo Shaklee untuk bulan Mac.Memang menjadi rebutan..Berdesup2 pm,whasupp masuk..Tapi demi pelanggan tersayang,kedai online umie dibuka 24 jam..So, sapa nak boleh PM.. Ummi terima oder, en.suami tolong belikan n tolong poskan kepada pelanggan tersayang..Best kan bila dapat bekerjasama dalam berbisnes ni..


Bila sebut Promo ni,beerti harga Runtuh..Mana taknya,Beli 6 tin ESP percuma 1 tin..Beerti 7 tin semuanya..Banyak tu..Kalau biasanya 1 Tin berharga RM150..Jadi bila promo ni 1 tin jatuh harga RM129 sahaja.. Jimat rm21 utk setiap tin..Best kan..Mana nak cari kan..Last promo ESP 2 tahun lepas.Tahun 2014 pula baru promo semula..SO,sesiapa peminat tegar ESP ni,bolehlah buat stok kat rumah..Jimat berbulan2 tau..

Kalau tak mampu nak beli 6,anda boleh lah berkongsi dengan kawan2..Cukupkan 7 orang..Boleh beli 1 set promo..Bila anda beli 1set promo ESP, beerti anda layak mendapat keahlian Shaklee secara percuma.. Bestkan..Bila dapat keahlian percuma,anda terus dapat BONUS dari Shaklee..Bonus RM...RM... Bestkan..

 

Untuk harga lagi MENARIK serta konsultasi PERCUMA  hubungi Ummi sekarang. Anda pasti puas hati! :)

Wakil Pengedar Shaklee Anda
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna

Wednesday, 12 February 2014

ESP Shaklee untuk Kurus

Assalamualaikum wbt

ESP atau Energizing soy protein nama lama atau Isolated Soy Protein antara HOT product di Shaklee.Mana taknya,terlalu banyak kebaikannya.Menjadi rebutanramai kat luar sana.  Pisang goreng pun kalah tau.

ESP merupakan minuman protein yang mempunyai 1001 khasiat. Bukan hanya untuk menurunkan berat tetapi untuk kulit cantik, kekal bertenaga, milk booster bagi ibu menyusu  dan banyak lagi.

Selain itu, ESP juga boleh turunkan kadar kolestrol, anjalkan payudara kalau nak tahu ye. Beli 1 product je sudah merangkumi semua aspek. 

Harga ESP yang MURAH hanya RM150 untuk 1 canister yang besar. Malahan tahan 1-2 bulan tau.Jimat bukan? Tak seperti sesetengah product RM150 untuk 1 minggu je. sebulan mahu beribu. Itu pun kalau berkesan la. 

ESP bukan sekadar untuk minum sahaja malah boleh dibuat masker. 2 in 1. Sangat JIMAT dan HEBAT kan :)

 Antara kebaikan ESP Shaklee :
Banyakkan kebaikannya.Memang menguntungkan



Testimonial ESP : Kurangkan Berat Badan

Esp...:)
Best...mengenyangkan...sgt sesuai utk yg nk kawal berat badan dan nk turunkan berat badan...


Atikah Asmawi "Pas minum ESP selama 4 bln nie lah hasilnya dari 68kg skg dh 48kg...ESP mmg best"


Testimonial ESP : susu banyak meriah




Untuk harga lagi MENARIK serta konsultasi PERCUMA  hubungi Ummi sekarang. Anda pasti puas hati! :)

Wakil Pengedar Shaklee Anda
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna

Tuesday, 11 February 2014

Antara Tips2 untuk Mudahkan Bersalin

                                                             Assalamualaikum wbt

Hari ni Ummi nak kongsikan tentang tips untuk memudahkan bersalin serta set berpantang Shaklee..Antara tips-tips tersebut adalah :
  • 2 minggu sebelum due, amalkan makan telur separuh masak untuk beri tenaga
  • Bila sakit nk bersalin, makan sebiji telur mentah.
  • Minum milo yang dibancuh dengan 2-3 sudu margerin supaya laluan cepat terbuka
  • Rebus epal hijau pastu makan time tgh sakit contraction
  • Amalkan membaca surah maryam untuk memudahkan bersalin
  • Time kat labour room, banyakkan membaca al-fatihah dan doa nabi Yunus serta sebut "Ya Fattah" berulang kali untuk mengurangkan rasa sakit bersalin
  • Amalkan minum air kelapa hujung2 nk bersalin. (ni mmg aku amalkan jugak, nanti baby lahir kulitnya bersih je)
  • Makan kurma dalam bilangan ganjil
  • Banyakkan berjalan, naik tangga ke... Exercise sebelum deliver baby
  • Amalkan makan sayur bendi, sebab orang cakap bendi berlendir so senang lahirkan baby
  • Untuk exercise, duduk bersila dan temukan kedua tapak kaki, pegang jari2 kaki and tolakkan kedua tapak kaki ke arah vagina.
  • Masa proses meneran, baring sambil kaki/ betis rapat ke peha dengan tangan memegang buku lali untuk elakkan vagina terkoyak banyak. Jangan angkat punggung semasa meneran sb nt koyak teruk (aku mmg failed nak pegang buku lali. Peha besar sgt...so pegang je la besi palang katil tu)
  • Amaklan menyapu minyak zaitun di sekeliling faraj bagi melembutkan bahagian tersebut
  • Semasa contraction, tarik nafas melalui hidung dan hembuskan melalui mulut. Bila sakit semakin kuar, tarik nafas dan lepaskan cepat2
  • Amalkan baca "Ya Khaliq, Ya Barri, Ya Musawwir" sebanyak 21 kali dan hembuskan dalam segelas air
  • Kerapkan bersama suami supaya laluan senang terbuka start kandungan 37 minggu
  • Minum air Selusuh. Lebih baik kalu dibuat sendiri oleh suami.. Berkat kata orang

***************************************************************************************************************
 "Tuhanku, permudahkanlah dan jangan Kau sukarkan kerana Engkaulah yang maha memudahkan, segala yang susah adalah mudah bagiMu, Ya Allah, sempurnakanlah dengan kebaikan, dengan rahmatMu, ya Arhamar Rahimin".


Kenapa set bersalin Shaklee? Apa kelebihannya?
Set bersalin Shaklee telah terbukti berkean oleh ramai penggunanya. Yang pertama disebabkan penghasilannya 100% daripada bahan semulajadi. Yang kedua, ia berperanan dalam merawat sistem badan kita yang berfungsi kurang baik dengan menyalurkan segala vitamin dan mineral yang diperlukan badan.

Vitalea adalah multivitamin yang mampu meningkatan imunisasi badan anda. Ia mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh ibu hamil. Dengan itu, ibu hamil akan sentiasa sihat bertenaga.

B-complex with asid folic berperanan dalam mengawal stress dan memberi tenaga kepada ibu hamil dan ibu yang ingin bersalin. Ia juga berperanan meningkatkan kadar hemoglobin dalam darah. Ia turut memudahkan proses kelahiran bayi serta mengelakkan ibu mengalami anemia.

Zink berfungsi untuk menyembuhkan luka bersalin dengan cepat dengan merawat sel kulit dan mencantum semula koyakkan tersebut. Ia juga berperanan dalam membentuk kulit bayi menjadi halus dan gebu.

Lecithin penting untuk pertumbuhan otak bayi. Ia juga sesuai untuk ibu bersalin yang ingin kurus kerana lecithin berperanan dalam membakar lemak dan kolesterol agar anda kelihatan langsing selepas bersalin. Ia sangat popular dalam kalangan ibu berpantang yang ingin menurunkan berat badan mereka.

Ramai pengguna yang telah berpuas hati dengan set bersalin Shaklee ini. Jadi, apa tunggu lagi? Jom dapatkan set bersalin Shaklee ini sekarang!


Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna


Monday, 10 February 2014

Amalkan Vitamin Shaklee,Tetapi Tidak Berkesan?

Assalamualaikum Wbt

Selalu kita dengar pasal makan vitamin macam-macam tapi tak berkesan.Mungkin anda pun pernah dengar pasal ni.Semua yang makan vitamin pastinya berharap lepas kita makan vitamin akan mendapat hasil/kesan yang kita nak. Seperti Makan set kurus jadi kurus, makan set sendi, lutut dan sendi jadi baik, Makan vitalea dan vitamin b terus jadi cergas. Tapi tak semua orang dapat kesan seperti yang diinginkan. Ada yang makan berbotol-botol, tapi tak berkesan pun,ada yang baru makan 1 botol tapi dah berkesan.

Saya yakin ramai yang tahu tentang istiqamah… istiqamah bermaksud amalan yang dilakukan secara sedikit tetapi berterusan even dalam mendapatkan kesan hasil dari pengambilan supplement, kita disarankan makan secara konsisten selama 3 bulan untuk benar-benar mendapatkan keserasian ditambah sel kita hidup antara 90-120 hari.

Disebabkan pengambilan yang tidak konsisten,ada segelintir yang mengamalkan vitamin  merasakan mereka tidak mendapat apa-apa manfaat dari pengambilan vitamin atau supplement mereka. Hal ini disebabkan oleh beberapa faktor iaitu :

1. Kurangkan pengambilan kafein dalam diet harian.

Tahukah anda pengambilan kafien boleh merosakkan vitamin yang sedia ada dalam badan? Maka pengambilan minum yang berkafien yang tinggi secara berterusan boleh membazirkan vitamin yang kita amalkan selama ini. Maka kita tidak akan mendapat kesan seperti yang diharapkan sama sekali disebabkan vitamin rosak disebabkan pengambilan kafien secara berterusan.

2. Elakkan pengambilan vitamin bersama ubat.

Sekiranya anda dalam pemantauan doktor atas masalah kesihatan, elakkan mengambil ubat secara serentak dengan pengambilan vitamin kerana ini hanya akan menyebabkan darah bercelaru dan tidak dapat menyerap vitamin dengan baik. Cuba sediakan jadual, sekiranya selepas makan pagi anda mengambil ubat doktor maka anda boleh amalkan vitamin pada waktu tengahari atau malam. Namun sekiranya anda perlu makan ubat secara berturutan, pagi dan petang, maka amalkan vitamin selepas 1-2 jam selepas pengambilan ubat doktor.

3. Elakkan makan vitamin secara banyak sekaligus pada satu masa.

Apabila kita makan semua vitamin secara sekaligus, ini meningkatkan kepekatan darah kita hanya pada masa-masa tertentu. Ramai yang suka amalkan ini apabila waktu hendak tidur sedangkan pada masa selepas itu kita akan kurang minum air. Maka cuba agih-agihkan pengambilan vitamin anda mengikut kesesuaian dan keperluan anda agar kepekatan darah tidak meningkat secara mendadak pada satu satu masa. Ini juga membantu agar buah pinggang tidak terlalu dibebani pada satu satu masa tertentu sahaja.

 4. Pengambilan air kosong dipandang remeh.Ramai yang ada masalah untuk amalkan minum air masak kosong dan lebih suka yang bewarna dan berperisa. Air yang manis boleh meningkatkan kepekatan darah serta menyebabkan kegemukan.

Kita disarankan mengamalkan banyak minum air masak apabila mengamalkan pengambilan vitamin supaya penyerapan vitamin oleh tubuh berlaku dengan lebih baik.

Ia juga penting bagi mengurangkan kesan Healing Crisis. Apa itu Healing crisis? Sila klik SINI.


5. Pantang larang makan vitamin.

-Tahukah anda pengambilan multivitamin yang lengkap dengan zat besi (Vitalea) tidak boleh diambil bersama air susu/ ostematrix/ pil kalsium? Ini kerana ia akan mengganggu penyerapan zat besi itu sendiri.

-Tahukah anda vitamin E dan GLA Complex (kerana terdapat Vitamin E di dalam GLA Complex), tidak boleh diambil bersama alfalfa kerana alfalfa boleh mengganggu penyerapan vitamin E oleh tubuh badan manusia.


6. Pesakit-pesakit dan keadaan seperti berikut TIDAK BOLEH mengambil vitamin dan supplement seperti yang dinyatakan:
  • Pesakit SLE atau lupus : Alfalfa
  • Pesakit talasemia: Vitalea
  • Ibu Mengandung: Vitamin E, Alfalfa, GLA, Vivix, Cinch, Carotamax, Lecithin, Nutriferon (kecuali dengan saranan doktor). Vitamin2 yang tinggi antioksidan tidak digalakkan diambil di awal kandungan dikhuatiri si ibu akan mengalami risiko keguguran. Biasanya diawal kehamilan, imunisasi ibu memang rendah kerana hendak memberi laluan bayi membesar dalam rahim si ibu. Pengambilan vitamin yang meningkatkan antioksida boleh memberi risiko keguguran pada janin tadi. Maka, vitamin yang tidak boleh diambil seharusnya dihentikan sebaik sahaja mengetahui si ibu telah mengandung.

Ibu Menyusu: Cinch (disarankan diganti dgn ESP kerana kandungan kalori yg rendah dalam cinch tidak mencukupi utk keperluan kalori ibu2 menyusu) dan Vivix.

Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna
 
 

sumber: http://www.celikvitamin.com

Friday, 7 February 2014

Mahalnya daftar ahli Shaklee

Assalamualaikum wbt

Beberapa minggu lepas hani, kawan tempat kerja ummi bertanya pasal nak jadi ahli sebab sepupunya berminat nak jadi ahli.Apa yang diberitahu oleh Hani,sepupunya baru tamat belajar dan berminat nak jadi ahli Shaklee.Tapi masalahnya dia tak ada duit sebab nak daftar ahli Shaklee ni perlu modal banyak. Katanya dalam RMxxxx juga la.. Terkejut Ummi dengar. Pertama kali dengar nak jadi ahli Shaklee RMxxxx.Giler punya mahal. Seram sejuk je dengar. Haha..Lepas tu Ummi terangkan semula pada Hani pasal yuran keahlian nak jadi ahli ni. Hani pula terkejut dengar nak jadi ahli shaklee hanya RM65 je untuk seumur hidup.

Rupanya ramai lagi diluar sana yang tidak tahu yuran keahlian untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee.Jadi,di sini ummi terangkan serba sedikit pasal mudahnya menjadi ahli shaklee.


~yuran keahlian hanya RM65 + RM10 (postage).. yuran ni sekali sahaja seumur hidup.. 

~bonus setiap bulan even kalau hanya beli vitamin untuk makan sendiri berdasarkan UV(point) yang dikumpul setiap bulan.. bonus dari 2 angka sehingga 6 angka! kalau rajin buat, banyaklah dapat..  

~ tak memerlukan maksimum order.. kalau nak beli sebotol vitamin jer pun boleh.. yang penting dapat beli guna harga ahli yg jauh lebih murah! 

~tak perlu nak simpan stok banyak2.. customer order baru kita order.. jadi x ada masalah modal untuk menyimpan stok.. 

~order vitamin dengan Shaklee boleh dibuat melalui online.. online bermakna 24 jam dan 7 hari seminggu.. memang terbaik sangat2.. kalau ada masa lebih, boleh la beli direct dekat Shaklee..

~kalau nak gie kelas, depan komputer pun boleh, waktu malam2 pun boleh.. maklumlah, kelas untuk business ni 90% melalui online! 10% tu kalau ada gathering yang dikendalikan oleh team Shaklee.. gathering ni pulak x de paksaan untuk datang.. kalau ada kelapangan masa memang dialu-alukan..

~kalau nak virtual class pun, boleh angkut suami & anak2 sekali.. santai jer kelasnya.. santai2 tapi ilmu tetap dapat.. 

~kalau agak2 tak ada masa nak ke pejabat pos, Shaklee sendiri yang tolong poskan vitamin dekat pelanggan.. 

Jadi, kalau ada yang pernah amalkan Vitamin Shaklee ni, apa kata korang join jadi ahli.. banyak kebaikannya.. badan sihat plus poket pun sihat.. hehehe.. dapat jugaklah tolong cover perbelanjaan seharian kan.. sambil makan vitamin untuk diri sendiri pun dah boleh jana pendapatan!

Berminat untuk menjadi sebahagian daripada team "Unique" Shaklee Ummi? boleh hubungi Ummi untuk maklumat lanjut.. Ummi akan guide korang dari segi marketing, sharing info, consult customer & macam2 lagi yang hanya boleh dapat bila kita dah jadi ahli Shaklee..

"unique thing in your dream comes true"

Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna

Cara daftar ahli Shaklee

  Assalamualaikum wbt

Anda pengguna suplemen Shaklee? Keluarga anda pengguna suplemen Shaklee? Tapi tak pernah daftar ahli.Ini memang merugikan. Nak tahu kenapa rugi??? Meh sini ummi nak bagitau kat anda kenapa rugi kalau tak daftar ahli Shaklee.
 
Pertama sekali anda dapat beli dengan Harga Ahli - memang sangat menjimatkan kalau beli dengan harga ahli.

Keduanya anda dapat kumpul UV iaitu kumpul point - semakin banyak UV semakin besar jumlah bonus yang anda dapat.Bonus pula dalam bentuk Cash(RM).
 
Ketiganya anda boleh dapat Bonus dari Shaklee.Ada 3 jenis bonus iaitu:
  • Cash - Dibayar pada 15 hb setiap bulan mengikut jumlah UV yang anda kumpul.Lebih banyak UV lebih banyak bonus anda.
  • Car bonus - Ape?? Car bonus ni beerti anda beli kereta,Shaklee yang bayarkan.Memang best.
  • Conference - Pakej umrah / melancong samaada di dalam ataupun diluar negara. Semuanya ditanggung beres oleh Shaklee.
Keempat, selain dapat menggunakan suplemen Shaklee,anda juga dapat berniaga. Dengan berniaga anda dapat tambah pendapatan diri sendiri dan keluarga.Anda sihat,keluarga bahagia.Poket pun penuh..Hehe..



Anda nak daftar ahli Shaklee,tapi tak tahu mcm mana??
 
Meh sini nak citer.

Ada beberapa pilihan untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee :
  1. Satu - pendaftaran RM65 adalah seumur hidup. Kalau korang pegi HQ atau Branch Shaklee sendiri, memang harganya RM65 untuk pendaftaran. Kalau korang register online, Shaklee akan hantar kitbag Shaklee yang terkandung informasi dan penerangan mengenai keahlian, pemasaran & macam2 lagi berkaitan Shaklee dengan dikenakan charge RM10 sahaja.
  2. Kedua - Setiap pembelian bernilai 200 UV (UV ni adalah point) korang layak dapat FREE MEMBERSHIP. 200 UV ni dalam lingkungan RM650 dengan pembelian produk daripada Shaklee.
  3. Ketiga - Pembelian 2 botol Vivix layak dah membership secara PERCUMA. Vivix ni antara Vitamin yang paling HOT dalam rangkaian produk Shaklee.
  4. Keempat - Pembelian 3 kotak Collagen Powder pun layak untuk dapat Membership secara PERCUMA. Jangan tak tau yang Collagen ni antara produk kecantikan yang PALING LARIS setiap bulan dalam Shaklee.
  5. Kelima - Ummi. Boleh hubungi Ummi melalui:

Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna

Tuesday, 4 February 2014

Jom Tambah Pendapatan dengan Shaklee

Assalamualaikum wbt


Zaman serba canggih ni memang sesuatu yang kita semua impikan.Mana taknya kalau semuanya di hujung jari..Nak ape je ,semua oder je.Terus sampai depan pintu rumah.Memang memudahkan.Tak perlu keluar rumah..Tak perlu berpanas ataupun berhujang. Tapi, kenaikan harga barang menyebabkan kos sara hidup menjadi tinggi.Jadi nak bershopping di hujung jari pun tak boleh..Semuanya terbatas dek kenaikan kos sara hidup..Dengan gaji yang tak seberapa.Mana mungkin semua itu dikecapai. Tetapi!!!!


Dengan Shaklee segalanya mungkin!!!
Tak perlu risau pasal kenaikan harga barang.
Tak perlu risau pasal tak ada kerja.
Tak perlu risau pasal kesesakan lalulintas.
Nak bershopping di hujung jari hari-hari pun
boleh.Tak kira masa.Sebab.....

Shaklee menawarkan peluang untuk menambah pendapatan kepada semua yang berminat mendaftar sebagai ahli.



 Apa yang anda dapat sebagai ahli Shaklee ??

Shaklee menawarkan BONUS kepada mereka yang layak.

1)Ganjaran tunai (CASH)

  • Bonus peribadi sehingga 21%
  • Leadership bonus sehingga 6 level
  • Insentif Coordinator sehingga 1.5%

2)Program kereta (CAR)

  • Peluang mendapat insentif berupa wang tunai khas untuk pembayaran kereta

3)Percutian (CONVENTION)

  • Berpeluang menikmati percutian bertaraf 5 bintang yang ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee sama ada didalam/ luar negara termasuklah peluang untuk menunaikan umrah.

Kepada anda yang ingin memperbaiki taraf ekonomi keluarga dan mempunyai IMPIAN untuk BERJAYA dalam bisness, saya akan membantu anda.


Apa tunggu lagi? Jangan bertangguh…kerana mereka yang mahu BERJAYA adalah orang yang bertindak SEGERA! Sesiapa pun boleh mendaftar sebagai ahli tetapi dengan ilmu produk yang mencukupi dan teknik marketing super advanced, anda bakal membuat revolusi.
 


 
PM sekarang di :



Wakil Pengedar Shaklee Anda:
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna



 
 
Blogger Templates