Social Icons

Saturday, 4 January 2014

Menyesal daftar sebagai ahli Shaklee

Assalamualaikum wbt
 
Ha..Kali ni punye citer mmg gempak la..Mesti kecoh la lepas ni..kalau tak caya,baca sampai habis.Kali ni, nak cerita sikit pasal ummi menyesal daftar sebagai ahli Shaklee ni..Kalau boleh biarlah Ummi sorang ja yang dah terjebak dengan bisnes Shaklee ni. Sebab terlajak perahu boleh "u turn" terlajak daftar ahli shaklee??Boleh ke nk "u turn"..Memang susah la..So,sebelum korang menyesal macam Ummi, korang baca sampai habis dulu sebab semua ni untuk kebaikan korang juga.

1. Menyesal kena bayar sampai RM75 untuk daftar ahli!! 
Ummi rasa menyesal sangat sebab kena bayar sampai RM75 untuk daftar ahli Shaklee..Untuk seumur hidup pula tu..Kalau bisnes lain mesti boleh keluar duit beratus-ratus daftar ahli je.Tiap-tiap tahun boleh renew pula tu..Korang jangan menyesal mcm ummi pula..Kesian dekat korang sebab terpaksa keluar duit register membership RM75 je seumur hidup plak tu..Rugi kan?Tak macam daftar ahli dengan produk lain.Kalau produk lain mesti dah boleh keluar duit beratus-ratus/beribu-ribu kadang kadang kena buat LOAN beribu ribu semata mata nak beli stok dan sebagai modal. Tapi dengan Shaklee, cuma bayar RM75 je untuk mulakan business Shaklee.

2. Menyesal sebabTak dapat nak beli stok banyak banyak kumpul dekat rumah!! 
Bila business dengan Shaklee, memang ummi menyesal la sebab tak dapat nak beli stok banyak-banyak n kumpul dekat rumah..Menyesal sebab tak dapat kumpul stok.Rasa gian   nak keluar duit ribu-ribu beli stok sebagai permulaan business. Tapi dengan Shaklee, tak dapat keluar walau satu sen pun untuk beli stok. Customer bayar, baru  order... 

3. Menyesal Tak merasa nak guna handphone untuk call branch buat order. Dan tak merasa nak menapak ke HQ untuk order. 
Menyesal betul sebab ummi tak dapat merasa nak guna handphone untuk call branch buat order. Tak merasa jugalah nak menapak ke HQ untuk order. Menyesal kan sebab tak dapat merasa semua tu. Sebab business dengan Shaklee, sekarang cuma guna online je. Bila customer bayar, kita masuk website shaklee, masuk detail customer, dan order melalui online. Shaklee yang pos kepada orang.Semua di hujung jari je. hurmm 

4. Menyesal Asyik dapat notification dalam statement sebab duit masuk tiap  bulan. Menyampah betul!!!
Yang ni paling buat ummi menyesal n menyampah sangat-sangat.Bila business dengan Shaklee, buat makan sendiri  ke, jual kat orang ke, ummi akan tetap dapat RM tiap bulan.Terus masuk dalam akaun pula tu..Mula-mula dua angka,lepas tu 3 angka, lepas ni pula 4 angka! Bonus namanya.. Mula-mula join dah terus boleh dapat! So memang menyesal sebab baru beberapa bulan je dapat notification duit masuk je. tak pun asik terima cheque je ke rumah.Kalau dari dulu lagi kan bagus.Korang jangan menyesal pula ye.


So,korang semua yang jangan lah daftar ahli dengan shaklee..Sebab nanti korang akan menyesal macam ummi.Ummi menyesal sebab baru beberapa bulan daftar ahli tapi bonus dah beratus-ratus..biarlah ummi sorang yang merasa sume tu.. Kalau tahu macam ni dari dulu lagi ummi dah berdaftar sebagai ahli shaklee ni..So,sebelum korang semua menyesal macam ummi, sempat lagi nak register Ahli Shaklee ni.

Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna

0 comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates