Social Icons

Monday, 30 December 2013

Hari-hari terakhir 2013 sebagai SID

Assalamualaikum wbt

Sedar tak sedar rupanya hari ni hari terakhir 2013..Tersedar pun sebab nak tulis tarikh kat fail..Tengok tarikh cantik je. 311213.Cantik kan.Apa yang Ummi perasan sejak punch card pagi tadi. 1st parking kosong. Termasuklah parking bos..Eh..Ramai betul bercuti hari ni.Lengang seluruh kawasan CCRC Kg Selamat. Tapi bila masuk Triage ,semua ada termasuklah bos..Haha..Don't play-play..Buat kerja..Hari terakhir ni harapan ummi ,minta-minta xbanyak kerja.Minta-minta kes xda..Tapi...... Baru pukul 10 pagi dah sampai 4 kes.. Opsss.. Belum tengah hari,belum petang . Macam ramai je,macam ramai je..Tak kot..

Hari ni apa yang dah sempat ummi buat..Pertamanya check shaklee genealogy..Alhamdulillah dah lepas untuk dapat bonus..RMxxx menanti pertengahan bulan Januari nanti..Bestnya..Awal bulan akan dapat bonus gomen, tengah bulan akan dapat bonus shaklee , hujung bulan dapat gaji plak..Alhamdulillah..Rezeki mencurah-curah..Kau ader??? Opsss.....Riaknya aku....Astagfirullahhalazim...Ape ni...Terlebih pula..Buat kawan-kawan kat luar sana yang ingin menambah pendapatan boleh hubungi ummi yer..

Keduanya update Group khas untuk anak-anak Shaklee yang berdaftar dengan Ummi..Update info-info menarik serta tips dari leader-leader serta master-master Shaklee.Kalau anda juga nak ,kena lah daftar ahli dulu..Lepas tu ,anda akan dimasukkan ke group khas ni..Banyak tips akan diberikan pada anda..Lepas tu ,pasti tiap-tiap bulan dapat bonus Shaklee..Kalau tak nak jual pun tak apa..Tak ada masalah.Sebagai pengguna barangan Shaklee ,anda boleh beli untuk diri sendiri..Dengan harga ahli lg.. Memang menjimatkan..

Ketiganya, pm anak-anak shaklee.Tanya khabar anak-anak shaklee..Bagi semangat untuk tingkatkan jualan serta bonus untuk tahun baru ni..Bagi semangat untuk bina azam baru,tetapkan target untuk bulan 1 ni.. Anak-anak shaklee tinggal jauh. Sorg kt Pahang, Kt Selangor, kat Kedah..Jauh-jauh semua.Tapi yang penting sentiasa contact.. Online coaching..Terbaiklah.. 

Bila kenangkan kembali bermulanya Shaklee muncul dalam hidup ni..Banyak suka duka.. Leader-leader yang baik dalam memberi tunjuk ajar,banyak membantu,tidak lokek ilmu..Rakan seperjuangan yang super duper.Banyak tolong..Banyak info..Memang best..Dari tiada apa-apa info pasal shaklee kini dah beberapa bulan dapat bonus dari Shaklee..Alhamdulillah..Rezeki ALLAH sangat luas untuk hambanya..Cuma perlu usaha yang berterusan..Serta ikut arahan-Nya..InsyaALLAH untuk tahun 2014,ummi akan tingkatkan lagi usaha.. Nak tolong rakan-rakan kat luar sana pasal meningkatkan kesihatan diri, mencegah sebelum terlambat serta kepada rakan-rakan yang ingin tambah pendapatan.Semuanya tidak terkecuali.Kita usaha,ALLAH yang tentukan.Yang penting kena ikhlas.

Kepada anda di luar yang mempunyai sebarang pertanyaan dan nasihat untuk masalah kesihatan, tip sihat dan rundingan percuma dan eksklusif jangan malu dan segan ye untuk hubungi ummi =).  
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna

Sunday, 29 December 2013

Bagaimana OmegaGuard Shaklee membantu anda membakar lemak ?

Assalamualaikum wbt 
❥ Asid lemak Omega-3 membakar lemak dengan cara membantu tubuh bertindakbalas terhadap satu hormon yang dipanggil Leptin.

❥ Leptin kemudian memberitahu tubuh untuk mengurangkan selera makan.

❥ Leptin meningkatkan metabolisme anda dengan meningkatkan pengeluaran tiroid (tiroid membantu mengawal metabolisme tubuh)

❥ Leptin juga menyebabkan tubuh anda untuk membakar lemak untuk tenaga

❥ Sekiranya tubuh tidak bertindak balas dengan baik terhadap Leptin maka sebaliknya berlaku – Anda berasa lapar, dan akan menyimpan lebih banyak lemak

❥ Oleh itu, disyorkan pengambilan asid lemak Omega-3 untuk bagi membantu tubuh bertindakbalas dengan baik terhadap Leptin sekaligus meningkatkan metabolisme tubuh.

❥ Asid lemak Omega-3 membantu mengawal rasa lapar dan mengawal paras gula dalam darah

❥ Satu kajian menunjukkan individu yang mengikuti program senaman yang mengambil Omega-3, kadar pembakaran lemak tubuh adalah lebih tinggi berbandung dengan mereka yang tidak mengambilnya.

❥ Pengambilan asid lemak Omega-3 bukan sahaja menggalakkan pembakaran lemak malahan menghalang pembentukannya.

☑ Dah jelaskan bagaimana OmegaGuard dapat membantu anda kuruskan badan dengan secara yg sihat.


Kepada anda di luar yang mempunyai sebarang pertanyaan dan nasihat untuk masalah kesihatan, tip sihat dan rundingan percuma dan eksklusif jangan malu dan segan ye untuk hubungi ummi =).  

Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna
 

Pentingnya Air dalam Menurunkan Berat Badan

Assalamualaikum wbt

Tahukah anda, air merupakan elemen penting dalam proses anda menguruskan badan?

Setiap orang memerlukan sekurang-kurangnya lapan gelas air atau satu liter air sehari. Paling optimum, sehari seorang individu memerlukan 2-3 liter air. Namun, jumlah ini berbeza antara setiap individu, aktiviti dilakukan dan cuaca tempat tinggal. Tentu saja jika kita melakukan senaman pada hari panas, kita kehilangan lebih banyak air melalui peluh. Malah, individu yang alami masalah berat badan berlebihan perlu minum lebih banyak air, iaitu segelas bagi setiap 11 kilogram melebihi berat badan unggul.
                                   
                                  Peratusan keperluan air dalam sistem tubuh badan

Mereka yang bercita-cita mengurangkan berat badan juga digalakkan minum banyak air. Kekurangan air merendahkan kadar metabolisma dan badan tidak boleh memecah dan menggunakan lemak dengan berkesan. Akibatnya, proses menurunkan berat badan menjadi lebih sukar.

Oleh kerana kebanyakan zat makanan larut dalam air, mungkin ada yang risau ia dibuang melalui air kencing. Jangan risau. Masalah ini tidak berlaku kerana buah pinggang kita mempunyai sistem penapisan yang cerdik yang dicipta Allah s.w.t. Hanya bahan tidak berguna dibuang. Semua khasiat makanan diserap ketika dalam usus dan dimasukkan ke dalam darah untuk diagihkan ke seluruh badan. 

Masalah mengeluarkan air dari pundi kencing menjadi lebih buruk jika kita tidak mendapat cukup air. Ada kalanya masalah ini boleh diatasi dengan minum lebih banyak air untuk menggalakkan pembuangan air berlebihan. Tapi ramai yang tidak mahu kerap berulang ke tandas sebagai alasan untuk tidak minum air. Tindakan ini sebenarnya meracun diri kerana tanpa air yang cukup, badan sukar mengeluarkan bahan toksik dan boleh berkumpul membentuk batu karang. Seterusnya penyakit yang lebih kronik bakal datang tanpa diundang.
Mengantuk selepas makan tengah hari? Petanda penting badan anda kekurangan air.

Tanpa air yang cukup juga, nutrien daripada makanan tidak dapat diagihkan dengan baik dan menyebabkan lebih banyak lemak terkumpul dalam badan. Bentuk dan saiz otot turut berubah. Paling malang , jika kekurangan air meningkatkan paras bahan toksik hingga membahayakan nyawa.

Kajian menunjukkan kehilangan dua peratus cecair badan boleh menyebabkan:
  1. Lemah daya ingatan (ingatan jangka pendek) 
  2. Sukar membuat kiraan, walaupun yang mudah 
  3. Sukar memberi tumpuan terhadap perkara dilakukan terutama pada skrin komputer atau bahan bacaan bercetak  
  4. Tekanan darah menurun 
  5. Jumlah oksigen yang sampai ke otak berkurang menyebabkan rasa mengantuk  
  6. Lesu pada waktu siang 
  7. Sakit belakang 
  8. Dehidrasi  
  9. Sakit kepala 
  10. Memperlahankan kadar metabolisma 
  11. Meningkatkan risiko kanser usus, pundi kencing dan payu dara 
  12. Sendi dan otot mengalami kekeringan  
  13. Menyukarkan penyingkiran bahan toksik  
  14. Meningkatkan keinginan untuk makan menyebabkan darah menjadi pekat 
  15. Mudah keliru. 
  16. Degupan jantung meningkat  
  17. Menjejaskan tindak balas kimia dalam badan

Kepada anda yang ingin mendapatkan berat badan ideal bolehlah mengambil vitamin tambahan yang terdiri dari Lecithin, Omega, Alfalfa, Herbalax, Cinch Shakes dan ESP. 

Bagi mereka yang memerlukan minuman tenaga dan kecergasan sepanjang hari  boleh  bermula dengan Performance Drink Orange.


Kepada anda di luar yang mempunyai sebarang pertanyaan dan nasihat untuk masalah kesihatan, tip sihat dan rundingan percuma dan eksklusif dengan harga promosi yang hebat. Jangan malu dan segan ye =).


1 Botol Lecithin  180 kapsul berharga RM52.50 (SM) / RM55.00 (SS)
1 Botol Omega  90 kapsul berharga RM136.00 (SM) / RM140.00 (SS)


1 Botol Alfalfa 330 biji berharga RM53.75 (SM) / RM56.25 (SS)
1 Botol Herbalax  90 biji berharga RM52.50 (SM) / RM55.00 (SS)

1 canister Cinch Shakes 544gram berharga RM173.00 (SM) / RM181.00 (SS)
1 canister ESP 544gram berharga RM150.00 (SM) / RM155.00 (SS)
1 canister Performance Drink Orange 539 gram berharga RM82.50 (SM) / RM87.50 (SS)


Tidak perlu risau sekiranya anda mempunyai kekangan bajet, saya ada jawapannya.
Hubungi saya,
 
Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 
 
 
Blogger Templates