Social Icons

Tuesday, 10 December 2013

Pengalamanku sebagai pengguna Suplemen Shaklee

Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah kurniakan kepada ku...Hari ni 11.12.13 dah 6 bulan bergelar SID Shaklee..Semunya bermula tanpa diduga.Sejak hujung tahun lepas mula bergelar berblogger TTC..Dari blogger kemudian terlihat pos member2 TTC tentang produk shaklee.Tapi langsung tak pernah terfikir nak cuba.Cuma lihat dan abaikan..Disebabkan ummi ada masalah kesuburan so,try google tentang suplemen untuk kecutkan cyst..Banyak post2 di blog memaparkan produk Shaklee..Set kesuburan n macam-macam lagi la..Lepas 2 ummi pm kt fb tanya harga utk set kesuburan...Bila pikir balik dengan budget smua,ummi xjadi beli..Lepas 2 ummi pm sahabat blogger iaitu zana.Tanya pasal set kesuburan..Alhamdulillah ,dia suggest set basic..Sbb hubby dalam training masa tu so,ummi ambil GLA je..

Start ambil bulan Mac 2013..Ambil segara konsisten.Kalau period regular makan sampai waktu subur je.Tapi bulan 1st, ummi makan setiap hari ,kemudian baru makan sehingga waktu subur..Alhamdulillah semuanya xda masalah..Kemudian suggest pd kakak ipar..Dia pun ambil juga.Kemudian stop sebulan..Dalam bulan 6 ummi sambung balik makan GLA..Konsisten je.

Kemudian dalam bulan 6 ummi daftar sebagai SID shaklee..Naj jual tapi malu-malu..Haha..Tak pernah share langsung kat FB..Dari daftar sampai awal bln 8 tak pernah jual n tak pernah beli..Biar mcm 2 je sbb stok suplemen kat rumah masih ada.Jd makan je sampai abis.! set pun dah tahan berbulan-bulan.Memang jimat.
Dalam bulan 8 ada kawan kat tempat keje tanya ummi.Pernah try tak produk shaklee ni..Ummi bgtau ummi mmg pengedar shaklee.Terus member oder dari ummi..Oder set kurus 2 set..Masa ni rasa gembira sbb dah ada orang beli..Jadi lepas tu terus mula study pasal produk shaklee,Google n cari maklumat,buat page FB..Iaitu Sihat Sempurna ..Share kat fb pasal shaklee..Bulan 9 pula dapat jual set kanak-kanak pula..

Bulan 10 ummi tingkatkan usaha dalam mempromosikan produk shaklee ni..Alhamdulillah..Rezeki mula mencurah-curah..Mak mertua pun dah start ambil suplemen Shaklee untuk sakit sendi..Ostematrik, Omega Guard n Alfalfa Complex.Alhamdulillah lepas ambil sebulan ,mak mertua cakap sakit sendi dah kurang.Dah xsakit.Lagipun mak mertua berniaga nasi lemak dan kuih muih waktu pagi.Pukul 4 pagi dah bangun.Mak mertua cakap sekarang ni bangun pagi rasa ringan badan n tak rasa letih..Memang berkesan la suplemen ni.Mak siap bgtau kat kawan-kawan lg..ops...Tolong promote secara tak rasmi..Hehe

Kemudian hubby pula mula makan Ostematrik n Omege Guard.Hubby ada masalah lutut.Doc suggest untuk operate je.Sbb dulu hubby main bola.Jd lutut injured,main bola pun dah kurang.Tambah-tambah sejak g training kat Ipoh.Selali kena g hospital ipoh utk treatment.Sejak balik Penang memang dah x pergi treatment..Jadi ummi suggest makan ostematrik n Omega guard.Mula-mula tak nak..Pujuk pun tak nak juga.Ada kt branch pun tanya tak nak juga..Sbb hubby ckp nak kena operate..Ummi suruh cuba je mana tau akan ok kan.Last2 hubby cuba juga makan ostematrik n Omega guard ni..Skrg ni dah sebulah lebih makan.Minggu lepas hubby kena pergi latihan kecergasan diri kat ipoh..Lepas balik je terus tanya.Macam mana hari ni.Lutut sakit tak?? Hubby jawab"dah kurang la syg" dah tak macam dulu.Dulu buat aktiviti lasak sikit dah tak boleh..Mesti sakit lutut n kena excuse..Alhamdulillah lepas cuba set sendi ,sakit lutut dah semakin hilang..

Sesiapa yang nak cuba atau nak tanya apa-apa boleh lah hubungi ummi dan juga konsutasi percuma apabila anda membeli produk shaklee dari saya pada bila-bila masa anda perlukannya!!.

Ummi (ID Shaklee: 910290)
SihatSempurna@gmail.com
SMS/Whatsupp :019-4640449
FB Page : Sihat Sempurna

0 comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates